Heat4All – infrarood technologie

De opbouw van een Heat4All verwarmingspaneel

  • Achterplaat: poeder coated staal
  • Thermische isolatie: dicht geperste steenwol isolatieplaat, uitstekende isolatie eigenschappen, brandveilig
  • Verwarmingsdraad: gevlochten draden, gemaakt van emissie arme roestvrij staal filamenten (RVS 4404). Dit zorgt voor een uitstekende warmteverdeling. Vergeleken met verwarmingsgeleiders gemaakt van koolstof
  • Voorplaat: poeder coated aluminium. Dit zorgt voor de beste thermische geleidbaarheid en warmteverdeling evenredig over de gehele voorplaat.

Het isolatiemateriaal dat H4A gebruikt voor de thermische isolatie van de
verwarmingspanelen is gecertificeerd met het “Blauwe Engel-label”; een milieu label dat wordt toegekend voor bijzonder milieuvriendelijke producten.

De stralingsefficiëntie van een Heat4All verwarmingspaneel

*Afhankelijk van emissie en omgevingstemperatuur
Bron: Studie over de stralingsefficiëntiemeting aan de Technische Universiteit van Stuttgart (12/2013)

Temperatuurverloop van de voor- en achterkant
van een Heat4All infraroodpaneel

Thermografie van de voorkant van een Heat4All infraroodpaneel

Dit thermisch beeld van de voorkant van een Heat4All infraroodpaneel werd gemaakt in het kader van een studie over de stralingsefficiëntiemeting aan de Technische Universiteit van Stuttgart. Het bewijst de uniforme verdeling van de warmte over de gehele voorzijde van het Heat4All verwarmingspaneel.

Temperatuurverloop van de voor- en achterkant
van een Heat4All infrarood paneel

Thermografie van de voorkant van een Heat4All infraroodpaneel

Dankzij de speciaal ontwikkelde verwarmingsdraadtechnologie is de opwarmingsfase van een Heat4All verwarmingspaneel uiterst kort en energiebesparend. Na 6 minuten wordt al een temperatuur bereikt van 60°C en begint het paneel infrarode straling uit te zenden (in geringe mate). Na nog eens 16 minuten wordt de werktemperatuur van 90°C bereikt en straalt het paneel in hoge mate zijn type C-straling uit. Hoe korter de opwarmfase, hoe eerder de infrarode straling uitgezonden wordt. Dit op zijn beurt maakt het Heat4All verwarmingspaneel zo efficiënt.